Wartości odżywcze pieczywa

Dowiedz się więcej o pieczywie Kraków na http://tinyurl.com/ybjsoy67

Pieczywo jest w naszej tradycji podstawą diety człowieka. Jest produkowane z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak mak, sezam lub słonecznik.

Dlaczego należy jeść pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w mnóstwo różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim węglowodany, białka i aminokwasy. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w piekarniach tradycyjnych. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, iż spożywane produkty zawsze są świeże.
Z niezwykłej troski o klienta i znakomitych produktów słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb przyrządzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją najwyższej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.

Dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]